Δομή φιλοξενίας στον ΧΑΔΑ της Χίου με στόχο να αδειάσει η Σούδα προτείνει η Κυβέρνηση, όπως επισήμανε το Σάββατο ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο Υφυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας για το νησί:

Εάν πάρουμε το πράσινο φώς από τη δημοτική αρχή για τον ΧΑΔΑ, μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα τη δημιουργία της μίας και μοναδικής δομής, με σκοπό να αδειάσει η Σούδα, να φύγει η ένταση από την πόλη και παράλληλα να υπάρξει μια κλειστή δομή όπου θα κρατούνται εκεί τα παραβατικά στοιχεία

Ο Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Χίο δήλωσε, πως έχουν παρθεί οι άδειες, έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν τα χρήματα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούν να μεταφερθούν οι άνθρωποι εκεί και να κλείσει η Σούδα».

Παράλληλα, εξήγησε: «πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμένο και ευγενή λαό της Χίου, να τρομοκρατούν και να προχωρούν σε ξυλοδαρμούς ανθρώπων στο όνομα της άποψής τους και του μίσους που μπορεί να έχουν για οτιδήποτε διαφορετικό».

Σημειώνεται, πως ο Γ. Μπαλάφας επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας στη Σούδα όπου και συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Χίου με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, τους αντιδημάρχους αλλά και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, είχε και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

photo:SOOC