Συναντήσεις με υπουργούς και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, και για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από την κ. Αχτσιόγλου για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά:

  • Ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση.
  • Ρυθμίσεις για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία.
  • Ρυθμίσεις ισχυροποίησης δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Στη συνάντηση με τον κ. Δραγασάκη τέθηκε επί τάπητος η πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Τέλος, στη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και αναλυτικά για τη μεταρρύθμιση των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα.

Κατά τη συνάντηση, υπήρξε επίσης αναλυτική συζήτηση για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων. «Το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου», τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Photo: Reuters