Η τελευταία πράξη του δράματος των δύο μικρών Σύρων και της μητέρας τους που πνίγηκαν στο Αιγαίο, παίχτηκε την Παρασκευή, στο Κομπανί της Συρίας.

Οι άτυχοι πρόσφυγες απ’ τη Συρία που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ελλάδα, από το Μπόντρουμ στην Κω, κηδεύτηκαν στο Κομπάνι, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

H φωτογραφία του άψυχου κορμιού του του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και των εφημερίδων, προκαλώντας οργή γι’ αυτό που θεωρείται ως αδράνεια των ανεπτυγμένων χωρών να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

https://twitter.com/ArtHealing44/status/639766655225208832

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας τους, ήταν απαρηγόρητος κατά τη διάρκεια της “Τελετής των Μαρτύρων”, βλέποντας τις σορούς να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη.

Μιλώντας στο συνοριακό πέρασμα, ο Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ότι ο θάνατος της οικογένειάς του θα κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους πρόσφυγες:

Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις –όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες– να δουν τι συνέβη στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο.

Syria5 Syria3 Syria2