Τόσο το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας όσο και το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικό διαψεύδουν τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ για F16 πάνω απ’ το Αιγαίο που αναζητούν αγνοούμενα σκάφη.

Σύμφωνα ειδικότερα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας τόνισε σχολιάζοντας τα εν λόγω δημοσιεύματα: «Όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους».

Την ίδια στιγμή πηγές απ’ το Υπουργείο Άμυνας τονίζουν πως «δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο».

Από ελληνική πλευράς, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας».

Το Reuters μετέδιδε νωρίτερα πως τουρκικά F16 πετούν πάνω απ’ το Αιγαίο αναζητώντας δύο αγνοούμενα σκάφη που φέρεται να βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τουρκικά φουσκωτά ανοιχτά της Σύμης

Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων θέλουν δύο φουσκωτά αεροσκάφη να πλέουν ανοιχτά της Σύμης επιχειρώντας να προσεγγίσουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η Hurriyet μετέδιδε πως καταδρομείς που επιχείρησαν να επιτεθούν στον Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής προσπάθησαν να κινηθούν προς την Ελλάδα, ενώ η Milliyet μετέδιδε επίσης πως οι τουρκικές αρχές κάνουν έρευνες στα παράλια υπό το φόβο ότι προσπαθούν να διαφύγουν πραξικοπηματίες.

Την ίδια στιγμή και πηγές του Λιμενικού διαψεύδουν ότι Τούρκο στρατιωτικοί επιχειρούν να προσεγγίσουν την Ελλάδα απ’ την Σύμη.

Για κάθε ενδεχόμενο όμως οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ γίνεται έλεγχος σε οτιδήποτε εισέρχεται εντός του ελληνικού χώρου.

Στην περιοχή μετέβησαν δύο Super Puma και σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.