Συνεχίζονται πυρετωδώς, οι επιχειρήσεις των αστυνομικών αρχών στη Γερμανία για τον εντοπισμό ατόμων, που ενδέχεται να συνδέονται με το ISIS. Νέες έρευνες και συλλήψεις σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης, οι αστυνομικές αρχές στη Γερμανία, στα πλαίσια των συνεχόμενων ερευνών της σε όλη τη χώρα, για τον εντοπισμό υπόπτων που ενδέχεται να συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, προχώρησαν πρόσφατα στις συλλήψεις τριών ατόμων -δύο άντρες και μία γυναίκα- αφού πρώτα είχαν εκδοθεί τα απαραίτητα εντάλματα συλλήψεων.

Οι γερμανικές αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν σειρά ερευνών, προκειμένου να εντοπίσει  τέσσερις άνδρες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για επαφές με την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους. Η αστυνομία του Βερολίνου εκτιμά μάλιστα πως οι εν λόγω ύποπτοι ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία.

Αξίζει να αναφερθεί, πως σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης, οι σχετικές αστυνομικές έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, επικεντρώθηκαν σε 4 διαμερίσματα και 2 γραφεία στο Βερολίνο, καθώς επίσης και σε διάφορες εγκαταστάσεις στην περιοχή της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Κάτω Σαξονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, αλλά και έγγραφα που βρέθηκαν στα σπίτια και τα γραφεία των φερόμενων ως τζιχαντιστών του ISIS, ενώ σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στο Βερολίνο, ένας εκ των υπόπτων που θεωρείται μέλος του ISIS, είναι καταζητούμενος των αρχών στην Αλγερία και έχει λάβει στρατιωτική εκπαίδευση στη Συρία.