«Η αστυνομία σε θέλει πίσω το καλοκαίρι» λέει η Interpol και στον Βασίλη Παλαιοκώστα ο οποίος είναι ανάμεσα στους «most wanted» εγκληματίες της Ευρώπης.

«Η αστυνομία σε θέλει πίσω το καλοκαίρι» είναι ο τίτλος της θερινής καμπάνιας της Europol η οποία ενεργοποιήθηκε με στόχο την αναζήτηση πληροφοριών για τους πιο καταζητούμενους εγκληματίες της Ευρώπης στο πλαίσιο θερινής καμπάνιας της ευρωπαϊκής υπηρεσίας.

Ανάμεσα στους πλέον καταζητούμενους  21 χωρών φιγουράρει και ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Η καμπάνια περιλαμβάνει και κάποιες «καρτ-ποστάλ», , με τίτλο «η αστυνομία σε θέλει πίσω αυτό το καλοκαίρι». Να σημειωθεί πως στην καρτέλα καθενός εκ των κατηγορουμένων αναφέρονται τα αδικήματα τα οποία έχουν διαπράξει, τα φυσικά χαρακτηριστικά τους και η κατάσταση στην οποια βρίσκεται η υπόθεση.

Τι αναφέρουν για τον Παλαιοκώστα

Στην «καρτ-ποστάλ» για τον Παλαιοκώστα επισημαίνεται ότι «απέδρασε από τη φυλακή» και συνεχίζει:

Ο καταζητούμενος κρατούνταν για διάφορα εγκλήματα, ανάμεσα στα οποία ήταν ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απαγωγή, διακεκριμένη κατοχή όπλων, εκρηκτικών και εκρηκτικών μηχανισμών, παραποίηση εγγράφων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβίαση, παράνομη ιδιοποίηση αεροπορικών μέσων και παραβίαση κανόνων για την ασφάλεια των πρήσεων. Δραπέτευσε την 22/2/2009 και έκτοτε η διαμονή του είναι άγνωστη