Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, με ένα νέο βίντεο να δείχνει ότι πλέον η ζωή κοστολογείται πολύ φθηνά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Δύο αστυνομικοί πυροβολούν θανάσιμα έναν άνδρα που έχει σηκώσει τα χέρια του ψηλά και έχει εμφανώς παραδοθεί, χωρίς να εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο για τους αστυνομικούς η συμπεριφορά του.

Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο περαστικός φοιτητής, φαίνεται αρχικά ο άνδρας, ο 41 ετών Γκίλμπερτ Φλόρες να τρέχει έξω από το σπίτι του χωρίς πουκάμισο. Λίγο αργότερα, ο άνδρας σηκώνει τα χέρια ψηλά και δευτερόλεπτα μετά οι αστυνομικοί τον πυροβολούν και πέφτει στο έδαφος. 

Από την πλευρά τους οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο άνδρας ήταν οπλισμένος και ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να τον ακινητοποιήσουν με αναισθητικό όπλο.

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για οικογενειακό καβγά, στον οποίο εμπλεκόταν, εκτός από τον άνδρα, μία γυναίκα η οποία είχε τραυματιστεί με μαχαίρι στο κεφάλι. Η γυναίκα κρατούσε μωρό, το οποίο επίσης μπορεί να είχε τραυματιστεί, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση των Αρχών.

Οι δύο αστυνομικοί, ισπανικής καταγωγής όπως και το θύμα, έχουν τεθεί προσωρινά εκτός υπηρεσίας, έως ότου ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα. “Ασφαλώς το περιεχόμενο του βίντεο προκαλεί ανησυχία”, δήλωσε η σερίφης Σούζαν Παμερλάου, προσθέτοντας ότι η έρευνα πρέπει να διεξαχθεί κανονικά.

Δείτε το βίντεο: 

https://www.youtube.com/watch?v=3zV09aiANKY