Την Πέμπτη στα κεντρικά και νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο το πρωί ανατολικοί με την ίδια ένταση. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Αναλυτικότερα:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 έως 4 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα Ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 και από το βράδυ στα βόρεια 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 και κατά τόπους στα Ηπειρωτικά 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 5μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 και στην Κρήτη κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.