Άστατο το σκηνικό του καιρού για σήμερα, Δευτέρα, με την ηλιοφάνεια να διαδέχεται τη συννεφιά σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές βροχές στα δυτικά αλλά και πιθανότατα καταιγίδες στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί αισθητά.

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς,.

Στη Θεσσαλονίκη οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 22 βαθμούς ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Από το απόγευμα πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στο Ιόνιο. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφρό και από το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόραλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το πρωί θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.