Αρχίζουν και πάλι οι πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο, oι οποίες είχαν διακοπεί εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού συστήματος της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, κανονικά θα εκτελούνται οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Gatwick, ενώ από το Heathrow θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις.

Τα προβλήματα όμως θα συνεχιστούν και σήμερα, διότι τα αεροσκάφη και τα πληρώματα δεν βρίσκονται στις θέσεις που θα έπρεπε να είναι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Η αεροπορική εταιρεία προχώρησε το Σάββατο στην ακύρωση όλων των πτήσεων της από τα αεροδρόμιο Heathrow και Gatwick του Λονδίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της,  λόγω «μείζονος βλάβης των ηλεκτρονικών συστημάτων, η οποία προκαλεί πολύ σοβαρή αποδιοργάνωση στις πτήσεις μας παγκοσμίως».

Στα δύο αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας προκλήθηκε μπλακ άουτ με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται την πρώτη ημέρα ενός τριημέρου αργίας για τη Βρετανία.

Σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε στο twitter o διευθύνων σύμβουλος Άλεξ Κρουζ, αναφέρει ότι η κατάσταση προκλήθηκε εξαιτίας προβλήματος στην παροχή ενέργειας και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κυβερνοεπίθεση.

Δείτε το video: