Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια αν και οι επικεφαλής των Θεσμών δεν έχουν καταφτάσει ακόμα στην ελληνική πρωτεύουσα. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να αξιώσουν και τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων από την Ελλάδα οι δανειστές, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι άρχισαν σήμερα οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές, σε τεχνικό επίπεδο, γνωστοποιώντας πως θα συνεχιστούν και αύριο.

Σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο, η ελληνική πλευρά διαβεβαιώνει πως θα τηρήσει απαρέγκλιτα τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου και ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

«Εμείς θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Αποφασίστηκε και η τοποθεσία

Τέλος στο θρίλερ για την τοποθεσία των διαβουλεύσεων φαίνεται να δόθηκε κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής όπου και αποφασίστηκε οι διαβουλεύσεις να πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο, όπου θα διαμένουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Σε περίπτωση που απαιτηθούν επαφές των ξένων τεχνοκρατών με υπουργούς, αυτές θα πραγματοποιηθούν λίγο αργότερα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε ότι «εμείς (σ.σ. το ΓΛΚ) είμαστε γραφείο παρακολούθησης και δεν συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις. Περιμένουμε να κλείσει η συμφωνία για να ξεκινήσουμε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015- 2016 και του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου».

Πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία;

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η συμφωνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο για να ξεκινήσει η κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.