Στα ύψη η θερμοκρασία και σήμερα, Δευτέρα, σ’ όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος στην Αττική θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου και στην συμπρωτεύουσα τους 34.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 22 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος.Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου,Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά κυρίως της ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια,  και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός με ανέμους που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα  ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.