Δεκαπέντε τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίες σχεδιάζονταν να πραγματοποιηθούν παραμονή αλλά επίσης και κατά τη διάρκεια του Euro 2016 μπόρεσαν να αποτρέψουν οι αρχές της Ουκρανίας.

Την εν λόγω πληροφορία για το μπαράζ των επιθέσεων στο Euro2016 αποκάλυψε σε σχετικό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα υπεύθυνος για τις επιθέσεις θα ήταν ο Γάλλος ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί πως το όνομα του φερόμενου ως τρομοκράτη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα αλλά οι αρχές επισημαίνουν, πως είχε επαφές με παράνομες ένοπλες οργανώσεις της Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ασφαλείας τόνισε:

Ο Γάλλος μίλησε αρνητικά για τις κινήσεις της κυβέρνησης της χώρας του, για τη μαζική μετανάστευση, για την εξάπλωση του Ισλάμ και της παγκοσμιοποίησης, καθώς και για την πραγματοποίηση σειράς επιθέσεων

«Ο Γάλλος, τον οποίο παγίδευσαν οι μυστικές υπηρεσίες, είχε πέντε όπλα Καλάσνικοφ, 5.000 πυρομαχικά, εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών, 125 κιλά ΤΝΤ και 100 πυροκροτητές» πρόσθεσε ο Γκρίτσακ.

Δείτε εδώ το video ντοκουμέντο από την σύλληψη του Γάλλου:

Να θυμίσουμε πως το Euro 2016 ξεκινάει την Παρασκευή και σε σχετικές του δηλώσεις λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, παραδέχτηκε, πως υπάρχουν αυξημένοι φόβοι τρομοκρατικού χτυπήματος στο Euro 2016.