Αποσύρθηκε την Πέμπτη η διάταξη που απαγόρευε δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων με τον Πάνο Σκουρλέτη να τονίζει χαρακτηριστικά: «Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται».

Να σημειωθεί, πως για την εν λόγω διάταξη σημειώθηκε μπαράζ αντιδράσεων και έτσι ο Πάνος Σκουρλέτης αναγκάστηκε να αποσύρει το απόγευμα της Πέμπτης το επίμαχο άρθρο 50 του νομοσχεδίου για τους υδρογονάνθρακες. Με τον εν λόγω άρθρο κινδύνευαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης σε όλη την Ελλάδα να μετατραπούν μέσα σε μια μόνο νύχτα σε απλά χωράφια μη οικοδομήσιμα.

Η συγκεκριμένξ διάταξη απαγόρευε «τη δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων, τα οποία βρίσκονταν εντός εκτάσεων χαρακτηρισμένων ως αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος ο οποίος μίλησε στη Βουλή δήλωσε:

Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας χαρακτήρισε «πολύ θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός ακούγοντας την κοινωνία απέσυρε το άρθρο».

Αφού αποσύρθηκε το επίμαχου θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το ισχύον καθεστώς, το που προβλέπει για τους κατόχους τέτοιων γαιών τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσουν για την ανέγερση κατοικιών, εξοχικών ή και γραφείων μικρής κλίμακας εφόσον βέβαια τα εν λόγω οικόπεδα πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως να έχουν πρόσοψη σε εθνική – επαρχιακή ή δημοτική οδό ή να βρίσκονται σε συγκεκριμένη απόσταση 200 και 150 μέτρων αντίστοιχα από εθνικό-επαρχιακό δρόμο και από δημοτικό δρόμο.