Μέχρι αύριο -Τετάρτη- πρόκειται να έχει αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για εισοδήματα από τα ενοίκια, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, Τρύφων Αλεξιάδη.

Ότι το ζήτημα για την αύξηση του φορολογικού συντελεστή στα ακίνητα θα αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται αν ψηφιστεί την Παρασκευή και ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή χθες -Δευτέρα- και άρχισε ήδη να εξετάζεται από τις επιτροπές της Βουλής, προβλεπόταν η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τα εισοδήματα από τα ενοίκια στο 15% από 11% για έσοδα έως 12.000 ευρώ το χρόνο και στο 35% από 33% για ποσά που ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ. Οι αυξήσεις θα ίσχυαν αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2015.

Βεβαίως, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών δεν αναφέρθηκε στις προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο, η οποία καταργείται με το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο.