Απορρίφθηκε τελικά την Πέμπτη το πρωί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Να τονισθεί πως υπέρ της απόρριψης του αιτήματος τάχθηκε και η Εισαγγελέας της έδρας, η οποία κατά την εισήγησή της τόνισε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος «ότι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων».

Η Εισαγγελέας τόνισε:

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η επιβολή περιοριστικών όρων δεν κρίνεται επαρκής

Ενώ πρόσθεσε πως τα προβλήματα υγείας τα οποία επικαλείται ο πρώην υπουργός είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν και εντός της φυλακής.

Τι ανέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες. Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου. Είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί. Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει “ως εδώ”. Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο. Δεκτή η απόφασή σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ».

Ενώ ο συνήγορός του Λεωνίδας Κότσαλης τόνισε πως ο πελάτης του  έχει λογαριασμούς και ακίνητα που είναι δεσμευμένα, «υπό στενή παρακολούθηση των αρμόδιων αρχών». Ο έτερος συνήγορος του, Γιάννης Παγορόπουλο, επισήμανε «για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού, η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ’ οίκον περιορισμό» και διερωτήθηκε:

«Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή;».