Το βράδυ έφθασε και όλοι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό!

Η σημερινή πανσέληνος είναι η πιο κοντινή στη Γη και φωτεινότερη του 21ου αιώνα!

 

πανσέληνος

Συγκεκριμένα, η Σελήνη σήμερα έχει πλησιάσει στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 70 χρόνια. Βρίσκεται δηλαδή σε απόσταση 348.400 χιλιομέτρων και θεωρείται συνεπώς η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει απ’ το 1948.

H Σελήνη σήμερα είναι 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη από ό,τι συνήθως.

Η NASA στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου δεν είναι μόνο η πιο κοντινή και φωτεινή πανσέληνος του 2016, αλλά για την ώρα και η πιο κοντινή του 21ου αιώνα». 

Επισημαίνει ακόμα ότι «το φεγγάρι δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά τόσο κοντά στη Γη μέχρι την 25η Νοεμβρίου 2034».

Γι’ αυτό έχει έρθει η στιγμή να παρατήσεις ό,τι κάνεις και να πας σε οποιοδήποτε όμορφο μέρος επιλέξεις και να απολαύσεις τη σημερινή πανσέληνο!

Μην χάσεις την ευκαιρία γιατί το συγκεκριμένο φαινόμενο θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε ξανά το Νοέμβριο του 2034.

Πώς μπορείς να φωτογραφίσεις την υπερπανσέληνο;

Ο επικεφαλής φωτογράφος της NASA δίνει συμβουλές για το πώς να φωτογραφίσουμε την σημερινή σούπερ- πανσέληνο:

Μην κάνετε το λάθος να φωτογραφήσετε την υπερπανσέληνο χωρίς την παραμικρή αναφορά σε ο,τιδήποτε άλλο. Σκεφτείτε πώς θα κάνετε την εικόνα περισσότερο δημιουργική. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από το να συσχετίσετε με ένα αντικείμενο στη Γη. Θα μπορούσε να είναι κάποιο σπουδαίο αξιοθέατο στη χώρα το οποίο έτσι θα προδίδει και την περιοχή στην οποία θα βρίσκεστε

πανσέληνος

 

Photos: ΑΠΕ-ΜΠΕ