Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφυλακιστεί o πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλους με απόφαση του Συμβουλείου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και ζητούσε να αποφυλακιστεί, επικαλούμενος πιστοποίηση, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%.  Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση, υιοθετώντας την προηγούμενη πρόταση της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου που είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του.

 

Ο ίδιος μάλιστα είχε διευκρινίζει ότι ειδική επιτροπή που ορίζεται από το νόμο είχε γνωμοδοτήσει θετικά για ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Να σημειώσουμε πως ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη η οποία στην πορεία μειώθηκε σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης 51,4 εκ ευρώ από τα ταμεία του δήμου κι από το Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Ήδη έχει εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που ήταν προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί με τον νέο νόμο. Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει από τις φυλακές.