Με γιουχαίσματα και αποδοκιμασίες έγινε δεκτή η Άνγκελα Μέρκελ όταν επισκέφτηκε το κέντρο μεταναστών στο Χαϊντενάου της Σαξονίας, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα κατά των επιθέσεων εις βάρος μεταναστών, κυρίως λίγα 24ωρα μετά τα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου.
Όμως έξω από το κέντρο την περίμενε μια ομάδα 200 ακροδεξιοί, που μόλις την είδαν να καταβαίνει από το αυτοκίνητό της, άρχισαν να την γιουχάρουν και να φωνάζουν ακόμη και “προδότρα”!

merkel_2

Η Μέρκελ, πάντως, δεν έδειξε να ενοχλείται καθώς δεν γύρισε καν να κοιτάξει προς το μέρος των συγκεντρωμένων που την γιούχαραν.
Αργότερα μάλιστα στις δηλώσεις της, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα βίας και ρατσισμού, όπως αυτά που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην πόλη.

merkel

“Δεν θα υπάρξει ανοχή για εκείνους που αμφισβητούν την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων” είπε η Μέρκελ. “Όσο αυτοί το κάνουν σαφές τόσο εμείς θα δυναμώνουμε και θα γινόμαστε καλύτεροι ώστε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή της φροντίδας των προσφύγων” διεμήνυσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

To ίδιο κλίμα υπήρξε και κατά την αποχώρησή της.