Αποχώρησε και η Νέα Δημοκρατία απ’ τη συζήτηση στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για “κακή νομοθέτηση”. Θυμίζουμε ότι ήδη είχαν αποχωρήσει το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Κεφαλογιάννης, κατείγγειλε «κακή νομοθέτηση και ασέβεια στην κοινοβουλευτική διαδικασία» με αφορμή τη σωρεία τροπολογιών που κατατέθηκαν στο ν/σ, ενώ κατέθεσε για τα πρακτικά της Βουλής τις δύο επιστολές του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις οποίες απευθύνει έκκληση για τη διαφύλαξη του κύρους του κοινοβουλίου.

Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εννέα άρθρα για την ενσωμάτωση οδηγίας και άλλα 20 άρθρα που προστέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών. Είδαμε από χθες σωρεία τροπολογιών -σχεδόν ανά 10 λεπτά κατατίθεντο τροπολογίες- που έχουν φθάσει περίπου τις 35 μαζί με εκείνες που είχαν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως η ΝΔ έχει καταγγείλει πάρα πολλές φορές αυτό το γεγονός και ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε κακή νομοθέτηση. «Θεωρούμε όμως ότι αποτελεί ασέβεια για τη νομοθετική λειτουργία του κοινοβουλίου, και απευθύνομαι και σε εσάς κύριε πρόεδρε, ως εκπρόσωπο του προεδρείου που πρέπει συνολικά να διαφυλάξει το κύρος του κοινοβουλίου. Εμείς ως ΝΔ αποχωρούμε και καταγγέλλουμε αυτή τη διαδικασία και δεν θα είμαστε σίγουρα παρόντες σε αυτό που συμβαίνει στην αίθουσα. Ως ένδειξη διαφύλαξης του κύρους του θεσμού, ως ένδειξης διαφύλαξης της καλής νομοθέτησης της Βουλής, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι η αποχώρηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Προεδρεύων κ. Κακλαμάνης σχολίασε την αποχώρηση των τριών κομμάτων απ’ τη συζήτηση, λέγοντας πως αυτό θα πρέπει να τους προβληματίσει όλους και ειδικά την Κυβέρνηση. «Δεν είναι φαινόμενο τωρινό η κατάθεση των τροπολογιών, αλλά εκτιμώ ότι έχει πάρει επιδημική μορφή».