Νομίζαμε ότι τα είχαμε ακούσει όλα… Κι όμως! Αυτή την πρόταση δεν την είχε σκεφτεί άνθρωπος μέχρι χθες.

Ήρθε από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών ως χιουμοριστική απάντηση στις ασφυκτικές πιέσεις των Αμερικανών να βρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας. “Πάρτε εσείς (ΗΠΑ) την Ελλάδα και κρατάμε εμείς (Γερμανία) το Πουέρτο Ρίκο¨είπε ο Σόιμπλε και τους άφησε όλους… παγωτό.

Η δήλωση μεταξύ σοβαρού και αστείου είχε αποδέκτη τον  αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού και έγινε από το βήμα συνεδρίου της Γερμανικής κεντρικής τράπεζας στην Φρανκφούρτη.

Αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, “το ΔΝΤ με προειδοποίησε να μην είμαι τόσο γενναιόδωρος με την Ελλάδα. Δεν ήθελα το ΔΝΤ να αναλάβει, αλλά υπερίσχυσε η Μέρκελ”.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα zerohedge.com που επικαλείται ως πηγή το MNI, αναδημοσιεύτηκε από τον Business Insider και πλέον κάνει το γύρο του διαδικτύου

  Schaeuble_trade

  Πάντως ο Σόιμπλε, αναφέρθηκε και στα σοβαρά ζητήματα λέγοντας πως εάν η Ελλάδα θέλει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις ενώ για την τραπεζική αργία και τα capital controls στην Ελλάδα δήλωσε πως “κανένας δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει η τραπεζική αργία. Τα capital controls δεν μπορούν να συνεχίσουν για πάντα”, σημείωσε.