Απάτη χαρακτήρισε ο Τραμπ το αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν που κατέθεσε η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, οικολόγος Τζιλ Στάιν. 

Το Σάββατο κατατέθηκε και επίσημα αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές στην αμερικανική Πολιτεία του Ουισκόνσιν η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, οικολόγος Τζιλ Στάινκι και σήμερα, Κυριακή, ο εκλεγμένος 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θεωρεί πως το αίτημα είναι μια «απάτη» από το Κόμμα των Πρασίνων. Ο Τραμπ δήλωσε, μάλιστα, ότι ακόμα κι η αντίπαλός του, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, είπε πως τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να γίνουν αποδεκτά.

Πρόκειται για μια απάτη από το Κόμμα των Πρασίνων για μια εκλογική αναμέτρηση (το αποτέλεσμα της οποίας έχει ήδη) αναγνωριστεί και (αυτά) τα αποτελέσματα πρέπει να γίνουν σεβαστά αντί να τίθενται υπό αμφισβήτηση και βρίσκονται στο επίκεντρο ύβρεων, αυτό ακριβώς κάνει (η ηγέτιδα του Κόμματος των Πρασίνων) Τζίλ Στάιν

«Αυτή η επανακαταμέτρηση είναι απλά ένας τρόπος από την Τζιλ Στάιν, που συγκέντρωσε ποσοστό χαμηλότερο του 1% των ψήφων συνολικά και δεν είχε καν ψηφοδέλτιο σε πολλές πολιτείες, να γεμίζει τα ταμεία της με χρήματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν θα ξοδέψει καν σε αυτήν την γελοία επανακαταμέτρηση» καταλήγει η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Να θυμίσουμε πως το κόστος για την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις τρεις Πολιτείες-κλειδιά ανέρχεται στα 7 εκατ. δολάρια εκ των οποίων η πρώην υποψήφια διαβεβαίωσε ότι έχει συγκεντρώσει από συνεισφορές πάνω από 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα την Κυριακή, το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν επισημαίνοντας, την ίδια ώρα, ότι δεν έχει προς το παρόν διαπιστώσει παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Photo:NBC News