Την αποχώρηση του Mustafa Akıncı από την συνάντηση την οποία είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Κύπρου σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Akıncı  είχε πρόθεση να αποχωρήσει».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε «η πρόθεση του Tουρκοκύπριου ηγέτη καταδεικνύεται από τις δηλώσεις, στις οποίες είχε προβεί πριν από την συνάντηση, ότι το μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν η απόφαση της Βουλής για αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα στα σχολεία κατά την επέτειό του, αλλά και από το αίτημα που είχε υποβάλει να μην υπάρχουν στον χώρο φωτογράφοι και κάμερες».

Παράλληλα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε, πως δεν ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά αυτή η οποία προέβη στην ακύρωση της συνάντησης των διαπραγματευτών και ξεκαθάρισε:«ούτε ήταν ο Κύπριος πρόεδρος αυτός που αποχώρησε από τη χθεσινή συνάντηση».

Επίσης, ο εκπρόσωπος της κυπριακής πλευράς απέρριψε, τους ισχυρισμούς Akıncı ότι «ο κ. Αναστασιάδης βρόντηξε την πόρτα και έφυγε θυμωμένος από την αίθουσα».

Εν συνεχεία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα, πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτες θα δώσει τελικά το παρών στη συνάντηση την οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και υπογράμμισε, πως «η συνέχιση των συνομιλιών εξαρτάται από την άλλη πλευρά».

Τέλος ο Κύπριος εκπρόσωπος χαρακτήρισε «λυπηρό το γεγονός ότι προσπαθούν κάποιοι να δικαιολογήσουν αδικαιολόγητες στάσεις» και επέρριψε ευθύνες και στις δύο πλευρές. Μάλιστα, ρρωτηθείς εάν η κριτική του απευθύνεται στο ΑΚΕΛ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε, πως «δεν αναφέρεται μόνο στο ΑΚΕΛ, αλλά ευρύτερα στην κοινωνία των πολιτών. Επισήμανε, τέλος, πως αναφορές περί φουστανέλας, αλλαγής πολιτικής και μεταλλάξεων λόγω προεδρικών εκλογών, είναι προσβλητικές».

Διαβάστε επίσης:

Akıncı: Το άνοιγμα της πόρτας είναι στα χέρια των Ελληνοκυπρίων