Την απάντηση του έδωσε ο Λευκός Οίκος για τις επικρίσεις που δέχτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump για τη θέση του για τα επεισόδια στο Charlottesville της Βιρτζίνια.

Την Κυριακή ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, καταδικάζει όλες τις μορφές «βίας, μισαλλοδοξίας και μίσους» στις τοποθετήσεις του για τη βία στο Charlottesville, συμπεριλαμβανομένων και των «υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής, της KKK (Κου Κλουξ Κλαν), των νεοναζί και όλων των εξτρεμιστικών ομάδων», καθώς δέχθηκε επικρίσεις γιατί δεν αναφέρθηκε ειδικά σε αυτές τις ομάδες.

Ο πρόεδρος είπε πολύ σθεναρά στη δήλωσή του χθες πως καταδικάζει όλες τις μορφές βίας, μισαλλοδοξίας, και μίσους, και φυσικά αυτό περιλαμβάνει τους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής, την KKK, τους νεοναζί και όλες τις εξτρεμιστικές ομάδες

«Έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και συσπείρωση όλων των Αμερικανών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ταυτόχρονα, ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Anthony Scaramucci κάνει λόγο για την ύπαρξη συνωμοτών στον Λευκό Οίκο που δεν συμφωνούν με την ατζέντα Trump και επιθυμούν την εκδίωξη του από τη θέση του προέδρου.

O Scaramucci υποστήριξε σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ότι «υπάρχουν συνωμότες στον Λευκό Οίκο που δεν υιοθετούν την ατζέντα του προέδρου» και υπογράμμισε το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να επιλέξει συνεργάτες που θα είναι πιο πιστοί σε αυτόν.

Αυτό που συμβαίνει στην Ουάσιγκτον είναι ότι ο πρόεδρος δεν είναι εκπρόσωπος του πολιτικού κατεστημένου, οπότε ορισμένα άτομα έχουν αποφασίσει ότι επιθυμούν να τον εκδιώξουν.

Photo:  Jacob Kepler/Bloomberg