Η απάντηση Obama σε ισχυρισμούς Trump για τηλεφωνικές υποκλοπές ήρθε μέσω του πρώην συμβούλου του, Ben Rhodes στο Twitter.

Ότι οι πρόεδροι δεν μπορούν να διατάξουν τηλεφωνικές υποκλοπές δήλωσε στο twitter o πρώην σύμβουλος του Obama, Ben Rhodes.

«Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές. Αυτοί οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ για να προστατεύσουν τους πολίτες από ανθρώπους σαν εσάς» έγραψε στο Twitter διαψεύδοντας τον Trump ο οποίος επίσης μέσω Twitter κατηγόρησε τον Obama ότι τον Οκτώβριο του παγίδευσε τα τηλέφωνα.

Η κόντρα συνεχίστηκε όταν ο Rhodes σχολίασε το δεύτερο tweet του Trump γράφοντας: «Αγαπητές αυθεντίες που επαινείται την ομιλία του. Είναι ακόμα “προεδρικό” το να αποκαλεί τον αξιοπρεπή προκάτοχό του “Κακό (ή άρρωστο) τύπο!”»

Απαντώντας επιπλέον στο σχόλιο του Trump ότι ένας δικηγόρος θα έστηνε μια γερή υπόθεση από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Obama παγίδευε τα τηλέφωνά του έναν μήνα πριν τις εκλογές ο Rhodes έγραψε: «Όχι, δεν θα μπορούσε. Μόνο ένας ψεύτης θα μπορούσε να το κάνει».

Εκπρόσωπος του Trump δήλωσε ότι ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος «έχει συναντήσεις, κάνει τηλεφωνήματα και χτυπάει μπαλάκια» στο γήπεδο του γκολφ που διαθέτει στο West Palm Beach.