Οι άντρες που έχουν πλατύ πρόσωπο έχουν και μία ιδιαίτερη ικανότητα! Δεν ξέρουμε κατά πόσον ελκύουν τις γυναίκες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν αυξημένες ικανότητες.

Ποια είναι αυτή η ικανότητα; Είναι καλύτεροι διαπραγματευτές!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Αρκετοί είναι οι άντρες που έχουν πιο πλατύ πρόσωπο από το συνηθισμένο.

Ας πιάσουμε τους διάσημους: Jack Nicholson, Jimmy Carter και Leonardo DiCaprio, έχουν, σύμφωνα με μία έρευνα, ένα… πλεονέκτημα όταν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όταν απαιτείται κάποιος συμβιβασμός, δε τα καταφέρνουν και τόσο καλά…

Τα δύο αυτά ευρήματα της μελέτης, που αποδεικνύουν ότι το πλάτος και το ύψος του προσώπου ενός άντρα, παίζουν κι αυτά το ρόλο τους, δημοσιεύονται στο περιοδικό, «The Leadership Quarterly».

«Τέτοιες μελέτες δείχνουν ότι ένα πιο πλατύ πρόσωπο, μπορεί να είναι ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα, για έναν άντρα, όσον αφορά τη μελλοντική επιτυχία των επιχειρήσεων, με τις οποίες θα καταπιαστεί», δήλωσε ο Michael P. Haselhuhn, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και επίκουρος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Το συμπέρασμα αυτό στηρίζεται σε προηγούμενα συμπεράσματα, όπου έγινε σύγκριση μεταξύ ανθρώπων με πιο πλατιά και πιο στενά πρόσωπα. Ο Haselhuhn και οι συνεργάτες του, Elaine Μ Wong και Margaret E. Ormiston έβγαλαν ένα συμπέρασμα που θα κάνει εμάς τις γυναίκες να δούμε με άλλο μάτι, τους άντρες με αυτό το εξωτερικό χαρακτηριστικό. Σε προηγούμενη έρευνα, είχε διαπιστωθεί ότι οι άντρες με πλατύτερο πρόσωπο έχουν και υψηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης στον οργανισμό τους και επομένως είναι πιο επιθετικοί.