Η αντίστροφη ψυχολογία είναι μια αποτελεσματική μέθοδος την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις όταν θέλεις να κάνεις τους άλλους να πουν ή ακόμα καλύτερα να θέλουν αυτό που θέλεις εσύ χωρίς να καταλαβαίνουν ότι εσύ τους έκανες να το θέλουν! Ουσιαστικά η αντίστροφη ψυχολογία είναι να πεις το αντίθετο από αυτό που θέλεις και οι άλλοι να κάνουν ουσιαστικά αυτό που πραγματικά θέλεις να γίνει!  Ακούγεται δελεαστικό, σωστά;

 

Το μόνο που χρειάζεσαι για να μπεις στη νοοτροπία της αντίστροφης ψυχολογίας και να την κάνεις κτήμα σου είναι 10 συμβουλές. Και πίστεψε με, όσο και να σου αρέσει αυτό το άρθρο και όσο πολύ και να θέλεις να το κάνεις share … σε παρακαλώ ΜΗΝ το κάνεις!

  1. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική στους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να τους λένε τι να κάνουν!
  2. Οι συναισθηματικοί άνθρωποι, εκείνοι που έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση αλλά και όσοι είναι οξύθυμοι είναι επίσης επιρρεπείς στην αντίστροφη ψυχολογία.
  3. Δώσε μία μικρή δόση πρόκλησης στον άλλον επιμένοντας στο αντίθετο από αυτό που πραγματικά θέλεις να γίνει. Προσπάθησε να κάνεις τον άλλον να πιστεύει ότι είναι δική του απόφαση.
  4. Διατήρησε την ψυχραιμία σου ενώ κάνεις πράξη την αντίστροφη ψυχολογία, ειδικά αν προσπαθείς να την εφαρμόσεις σε παιδιά.
  5. Να θυμάσαι πάντα ποιος είναι ο τελικός σου στόχος!
  6. Πες το αντίθετο από αυτό που πραγματικά θέλεις και κράτα τον τόνο της φωνή σου σε φυσιολογικά επίπεδα!
  7. Όταν προσπαθείς να προσελκύσεις κάποιον που θέλει μόνο να είστε φίλοι, πες του ότι και εσύ αυτό θέλεις μόνο και τίποτα παραπάνω…
  8. Επανέλαβε ότι λέει, προσέχοντας όμως μην νιώσει ότι τον κοροϊδεύεις. Αυτό είναι το πιο εξελιγμένο είδος της αντίστροφης ψυχολογίας το οποίο απαιτεί κάποια πρακτική και ικανότητα!
  9. Μπορείς να χρησιμοποήσεις μία πρόκληση τύπου: “Σε πάω στοίχημα ότι δεν θα φτάσεις εκεί στην ώρα σου”.
  10. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο πότε χρησιμοποιείς αυτή τη τεχνική γιατί μπορεί να σου γυρίσει σαν μπούμερανγκ!