Μετά από μία πολύ κουραστική μέρα αυτό που θέλετε είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας και να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα. Τι γίνεται όμως όταν ο Μορφέας αρνείται πεισματικά να σας αγκαλιάσει και εσείς καταλήγετε να κάνετε σβούρες στα σεντόνια σας; Υπάρχουν μικρές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες στον ύπνο και να κοιμηθείτε σαν πουλάκι!

Οργανώστε τον ύπνο σας

Βάλτε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας και πείτε ότι κάθε βράδυ θα πηγαίνετε την ίδια ώρα για ύπνο. Ο οργανισμός σας θα προσαρμοστεί και θα μπορέσετε να απολαύστε τον ύπνο σας!

Βάλτε το ξυπνητήρι την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε

Όσο και να πιστεύετε ότι με το snooze απολαμβάνετε 5 λεπτά ακόμα στην ουσία αυτό δεν ισχύει! Το να κοιμάστε μεταξύ έντονων ήχων δεν σας προσφέρει ποιοτικό ύπνο. Το κουμπί snooze συνήθως διακόπτει το στάδιο REM του ύπνου με αποτέλεσμα να νιώθετε πιο κουρασμένοι από ότι αν ξυπνάγατε σε άλλα επίπεδα του ύπνου.

Μην πίνετε πολύ αλκοόλ πριν πάτε για ύπνο

Αν και γενικά λένε ότι ένα ποτηράκι αλκοόλ βοηθάει στον ύπνο οι έρευνες αποδεικνύουν ότι όσο περισσότερο αλκοόλ τόσο χειρότερος είναι ο ύπνος καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να το μεταβολίσει μ’ αποτέλεσμα να ξυπνάτε μέσα στον ύπνο σας!

Κρατήστε τη θερμοκρασία του δωματίου σταθερή

Η θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα είναι μεγάλο ζήτημα. Ένα δωμάτιο το οποίο είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Προσπαθείστε να κρατήσετε την θερμοκρασία κάπου ανάμεσα στους 16οC με 19οC.

Κόψτε την καφεΐνη από το απόγευμα

Η καφεΐνη που λαμβάνετε το απόγευμα μένει στον οργανισμό σας περισσότερο από ότι φαντάζεστε. Οι ειδικοί προτείνουν λοιπόν να απαρνηθείτε τον καφέ από νωρίς το απόγευμα για να μην γυρνάτε σαν ζόμπι μέσα στο σπίτι σας ενώ οι άλλοι κοιμούνται!

Μην τρώτε βαριά φαγητά το βράδυ

Το σώμα σας δεν είναι φτιαγμένο για να συνεχίζει τη λειτουργία της χώνεψης όταν κοιμάστε. Οπότε ένα μεγάλο και βαρύ γεύμα μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους ολόκληρο το βράδυ.

Διώξτε το κατοικίδιο σας από το κρεβάτι

Όσο και να λατρεύετε την συντροφιά του κατοικίδιου σας στο κρεβάτι πρέπει να το διώξετε! Ένα μικρό κούνημα της ουράς ή ένας αναστεναγμός του μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας.

Σηκωθείτε από το κρεβάτι σας αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Αν ο Μορφέας αρνείται πεισματικά να σας πάρει αγκαλιά σηκωθείτε από το κρεβάτι Να ρίξετε άγκυρα και να το παλεύετε χωρίς αποτέλεσμα δεν θα βοηθήσει! Οι ειδικοί λοιπόν προτείνουν να σηκωθείτε και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Μετά από λίγη ώρα μπορείτε να το ξαναδοκιμάσετε!