Την έντονη της ανησυχία αναφορικά με τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο hot spot της Χίου εκφράζει η ‘Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Θυμίζουμε, πως το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν εναντίον προσφύγων και μεταναστών επεισόδια και συνολικά, περίπου 100 άνθρωποι –κυρίως οικογένειες– έχασαν το κατάλυμά τους.

Ο ΟΗΕ στην ανακοίνωση του σημειώνει, πως πρέπει να αποτραπούν στο μέλλον περιστατικά βίας σαν αυτά που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο hotspot της Σούδας στη Χίο και παράλληλα ζητά να ενισχυθεί η ασφάλεια εντός και γύρω από τον χώρο φιλοξενίας.

Την ίδια στιγμή, η Ύπατη Αρμοστεία απευθύνει έκκληση με στόχο να ενταθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης εναλλακτικής στέγασης, έτσι ώστε να μπορέσει να κλείσει ο χώρος της Σούδας.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ παράλληλα εξηγεί ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι έφυγαν από τον κέντρο φιλοξενίας φοβούνται να επιστρέψουν στον χώρο φιλοξενίας και να κοιμηθούν εκεί.

«Καταδικάζω με έμφαση κάθε μορφή βίας, που έχει ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τόσο κατοίκων της Χίου όσο και προσφύγων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα για να προσθέσει:

Όλοι όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν

Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής, η υπηρεσία του ΟΗΕ παρέχει διαμονή σε ξενοδοχεία, αλλά επίσης και σε διαμερίσματα, για πάνω από 300 ιδιαίτερα ευάλωτους άνδρες, γυναίκες και παιδιά, για τους οποίους η διαδικασία ασύλου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Καζάνι που βράζει ξανά η Χίος- Νέα επεισόδια- μολότοφ και καταστροφές στον προσφυγικό καταυλισμό