Ανοίγουν αύριο όλες οι τράπεζες. Αναλήψεις ή 60 ευρώ την ημέρα ή 420 την εβδομάδα. Όσα πρέπει να ξέρετε

LIKE US ON FACEBOOK

Μετά από τρεις βδομάδες με κλειστές τράπεζες και capital control, αύριο Δευτέρα (20/7/15) πρόκειται να ανοίξουν οι τράπεζες σύμφωνα με τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την άρση της τραπεζικής αργίας η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος με τεχνοκράτες και ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λύθηκαν τα τελευταία τεχνικά προβλήματα και αποφασίστηκε ότι οι τράπεζες σε όλη την χώρα θα ανοίξουν την Δευτέρα 20 Ιουλίου και θα τεθεί ένα τέλος στην «τραπεζική αργία»

420 ευρώ την εβδομάδα

Ο κ. Μάρδας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή είπε χαρακτηριστικά πως τη Δευτέρα θα ανοίξουν κανονικά όλα τα τραπεζικά καταστήματα.

Ωστόσο διευκρίνισε πως οι πολίτες δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών, αλλά από τα ΑΤΜ αθροιστικά μέχρι 420 ευρώ την εβδομάδα, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τι ορίζει η ΠΝΠ:

  1. Από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
  2. Επιβάλλεται περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων κατά τα προβλεπόμενα στην πα− ρούσα ΠΝΠ.
  3. Από την ΔΕΥΤΕΡΑ δεν επιτρέπονται οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) που υπερβαίνουν το ποσό των εξήντα (60) ευρώ ανά καταθέτη (CustomerID), ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανά ημέρα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  4. Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι ευρώ (420) ανά εβδομάδα.
  5. Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτή− τως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, για τις αναλήψεις από τον οποίο ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου.
  6. Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved