Ανοιχτό παραμένει ακόμα το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση για την  Σία Αναγνωστοπούλου. Η ίδια σε δηλώσεις της στην Πάτρα, όπου παρευρέθηκε για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου τόνισε πως “Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και το πολεμάμε”.

Ανοιχτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις είναι όμως και τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό. Η αναπληρώτρια Υπ. Παιδείας υπογράμμισε πως “Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω σε πράγματα που θα πλήξουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα τις πιο ευάλωτες, για αυτό ακριβώς είμαστε σε διαπραγμάτευση και το πολεμάμε”.

Οι συμβασιούχοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι “εξασφαλισμένοι τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και μετά θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση, για να έχουν ένα ανθρώπινο εργασιακό καθεστώς”.

Σχετικά με την εθνική επέτειο, η Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε πως “Όπως τότε, έτσι και σήμερα, είμαστε σε μία περίοδο που χρειάζεται μεγάλη αντίσταση για να αντέξουμε και πιστεύω ότι εάν έχουμε αλληλεγγύη ο ένας με τον άλλον, θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά. Επίσης θέλω να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο. Η αντοχή της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από την αλληλεγγύη που θα δείξουμε ο ένας για τον άλλον, η μία τάξη για την άλλη”.

Photo: ©INTIMEnews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ