Ανεβάζει τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης η Νέα Δημοκρατία.

Αυτήν τη φορά εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ενημερωτικού σημειώματος, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι θέλει ξανά να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους με ένα “νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης”.
Με νέο ενημερωτικό σημείωμα η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι την ώρα που έχει διαλύσει τη χώρα, τη Βουλή και το κόμμα του, την ώρα που απετυχε σε όλους τους τομείς, λέει απροκάλυπτα το επόμενο ψέμα: Ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία… αλλάζοντάς τη!

“Λένε δηλαδή”, συνεχίζει το ενημερωτικό σημείωμα, “ότι αφού έθαψαν το περίφημο “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” κάτω από ένα βαρύ τρίτο μνημόνιο που οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν, αφού αποδείχθηκαν ανίκανοι να εφαρμόσουν οποιαδήποτε προεκλογική τους δέσμευση και οποιοδήποτε πρόγραμμα, τώρα θα αποκτήσουν ξαφνικά την ικανότητα να εφαρμόζουν τη συμφωνία συγχρόνως με ένα δικής τους έμπνευσης παράλληλο πρόγραμμα”.

Και συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Το “παράλληλοι πρόγραμμα” που λένε ότι θα ανακοινώσουν είναι προφανώς, έναν ακριβώς χρόνο μετά, η νέα προπαγανδιστική παγίδα, το νέο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Και συνεχίζει το σημείωμα:

Αποκαλυπτικός του γεγονότος ότι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και καθόλου για τη χώρα, ήταν σήμερα ο απερχόμενος υπουργός των Εσωτερικών Ν. Βούτσης, που μίλησε για “πρωτόγνωρη εμπειρία της διακυβέρνησης” και για “πείραμα”. Έτσι βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ της χώρα και τον ελληνικό λαό: Ως πεδίο πειραματισμού για την ανικανότητα και την ιδεολογική θολούρα τους.

Ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτούμε τόσο επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο και μετά τις εκλογές είναι το μείζον για να βγει η χώρα με ταχύτητα και ασφάλεια από την κρίση, που η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να την επιτείνει.

Η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε για ακόμη μία φορά τον πρωθυπουργός ότι επέλεξε την οδό της απόδρασης δια των εκλογών, ώστε “να αποφύγει τις συνέπειες της ανικανότητας, της απειρίας του, αλλά και το λογαριασμό”.

Η Ν.Δ επισημαίνει επίσης ότι:

Η προεκλογική περίοδος δεν είναι “νεκρός χρόνος” για τη χώρα. Διεξάγεται στην πιο κρίσιμη στιγμή, με την οικονομία κατεστραμμένη και τις τράπεζες κλειστές, ενώ έχει έλθει ένα τρίτο μνημόνιο και ενώ η χώρα τελεί υπό διαρκή αξιολόγηση.

Επομένως, δεν σκοπεύουμε να επιτρέψουμε άλλους ερασιτεχνισμούς, που θα ανεβάσουν το κόστος για τον ελληνικό λαό.

Θα έχουμε λόγο και γνώμη για όλα και θα παρεμβαίνουμε με τρόπο που θα εξασφαλίζει την ομαλή πορεία ως τις εκλογές. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο ως την ημέρα που θα αποχωρήσουν.

Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξαναβρεί την ηρεμία του ο ελληνικός λαός, να αισθανθεί ότι η χώρα κυβερνάται υπεύθυνα και όχι από μαθητευόμενους μάγους, οι οποίοι μετατρέπουν ακόμη και τα πιο συνήθη και αναμενόμενα προβλήματα διακυβέρνησης σε αδιέξοδα χωρίς λύσεις.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όρισε πρόσθετους εκπροσώπους του κόμματος, τους εκλεγμένους από την κοινοβουλευτική ομάδα συντονιστές, κατά θεματική ενότητα: Σοφία Βούλτεψη, Σταύρο Καλαφάτη, Σίμο Κεδίκογλου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Τασούλα και Χρήστο Σταϊκούρα.