Αναβολή λόγω απουσίας τριών αστυνομικών – μαρτύρων κατηγορίας έλαβε τελικά η δίκη του Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη. Όπως έγινε γνωστό από Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη στις 17 Αυγούστου.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να «φιλοξενηθούν» προσωρινά ο ένας στις φυλακές του Μαλανδρίνου και ο άλλος στου Δομοκού, αλλά ο συνήγορος τους ζήτησε να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλό.

O Κώστας Σακκάς να θυμίσουμε πως αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς. Χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών μετά τη σύλληψη του επισήμανε: «Ποτέ δεν ήμουν στους Πυρήνες» και αποκάλυψε γιατί επέλεξε τη φυγή».

Ποια είναι τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν;

Οι δύο κατηγορουμένοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας ( αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Τι αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης πριν αποφασιστεί η αναβολή της;

Ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων, ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς ανέφερε στο δικαστήριο πως «ξυλοκοπηθήκαμε και από την άλλη κατηγορούν εμάς».

Την ίδια στιγμή και οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ο συνήγορος μάλιστα των κατηγορουμένων Δημήτρης Κατσαρής, ανέφερε πως η υπεράσπιση δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά τους:

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα μεταφοράς των δύο ανδρών στο κτίριο 7 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Στην δικαστική αίθουσα επιτρέπονταν η είσοδος μόνο σε περιορισμένο αριθμό πολιτών, συνηγόρων και δημοσιογράφων.