Αναρίθμητες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην πρωτεύουσα. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την Πέμπτη στην Αθήνα είχαν ως αποτέλεσμα πολλές καταστροφές, εγκλωβισμούς σε αυτοκίνητα αλλά και ένα νεκρό άνθρωπο.

Ένας άνδρας ανασύρθηκε μέσα από το αυτοκίνητό του, που παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου στο κέντρο του Μενιδίου. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, αλλά τελικά οι πολίτες μόνοι τους κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 50χρονο και την ηλικιωμένη μητέρα του, καθώς πνίγονταν από τα νερά που είχαν εισβάλει μέσα στο αυτοκίνητο.

Αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο βρέθηκε σε ρέμα στο Καματερό. Στο σημείο γίνονται έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί ο οδηγός.

835 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, παροχή βοήθειας και κοπές δέντρων. Επιχειρήσεις με 140 συνεργεία και 560 πυροσβέστες θα συνεχιστούν όλο το βράδυ.

Οι περιοχές που επλήγησαν κυρίως από την κακοκαιρία είναι το Καματερό, το Ζεφύρι, το Μενίδι, ο δήμος Αχαρνών και τα Άνω Λιόσια.

Στη Σαλαμίνα επίσης σημειώθηκαν προβλήματα, ενώ στάλθηκαν και σκαπτικά μηχανήματα για να απομακρύνουν όγκο του βουνού που υποχώρησε από τις βροχοπτώσεις.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει:

“Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ενεργοποίησε όλο το μηχανισμό της Περιφέρειας, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή τις αρμόδιες διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της κατάστασης”.

Να τονιστεί ότι στο ρέμα της Εσχατιάς γκρεμίστηκε ένα τριώροφο κτήριο.

Η Περιφέρεια υπογράμμισε για το περιστατικό:

“Η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος, ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του υπουργείου, στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό του σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών. Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των πρανών σε διάφορα ρέματα της Αττικής”.