Ο χρόνος μετά αντίστροφα για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ. Κύριο άξονα της ομιλίας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες. να αποτελέσουν οι δεσμεύσεις για μειώσεις φόρων και δαπανών. Παράλληλα, βέβαια, αναμένεται να παρουσιαστεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση. 

Κατά την ομιλία στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει τη «συμφωνίας της αλήθειας» και θα εστιάσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που στόχο, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος του, έχουν την ελάφρυνση των πολιτών.

Σύμφωνα με δηλώσεις συνεργατών οι στόχοι που θα παρουσιάσει ο Κ. Μητσοτάκης θα είναι ρεαλιστικοί.

Θυμίζουμε, πως κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων του και ομιλιών ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει εκφράσει την άποψη του πως πρέπει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, ενώ έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης του ειδικού φόρου στο κρασί.

Μεγάλη υπόσχεση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι η απομείωση του χρέους. Ενώ στόχος του είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην πολιτική αλλαγή και να επιτεθεί στην Κυβέρνηση για τα δεινά που περνάει ο τόπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθεί η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για την οποία κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Τέλος, μεγάλο ζήτημα θα αποτελέσει και ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών για τις οποίες η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει διατυπώσει τις θέσεις της.

photo:Nikos Libertas/SOOC