Στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προβλέπει την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εκδίκαση των υποθέσεων εξαιρετικής φύσεως εστιάζει και στις δύο αιτήσεις τις οποίες κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Πέμπτη.

Να σημειωθεί, πως οι αιτήσεις του κ. Παρασκευόπουλου θα διαβιβαστούν μέσα στην ημέρα στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας. Εν συνεχεία η Εισαγγελία θα έρθει σε επαφή με τις μεταφραστικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών με στόχο να ορίσει νέα δικάσιμος της δίκης της Siemens σε περίπου 5 μήνες.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Εφετών θα πρέπει να συνεννοηθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών για να γίνει γνωστός ο χρόνος ο οποίος απαιτείται για τη μετάφραση του βουλεύματος σε δύο γλώσσες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες στο Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχουν μόλις δύο με τρεις μεταφραστές της γερμανικής γλώσσας αλλά μόνο ο ένας  έχει εξειδίκευση στη νομική ορολογία. Έτσι, το βούλευμα δόθηκε σε δύο μεταφραστές,  ο ένας θα πρέπει να μεταφράζει το καθαρά νομικό σκέλος του βουλεύματος και ο δεύτερος το υπόλοιπο.

Πότε θα ολοκληρωθεί η μετάφραση του βουλεύματος;

Θα χρειαστούν λιγότερο από τέσσερις μήνες βέβαια, σύμφωνα με τη δικονομία απαιτούνται και ορισμένες προθεσμίες μετά την κοινοποίηση του μεταφρασμένου βουλεύματος, πριν να οδηγηθεί στο ακροατήριο η υπόθεση.