Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο debate Τραμπ – Κλίντον, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, ξεκίνησε με τους δύο υποψηφίους να δηλώνουν πανέτοιμοι και τα προγνωστικά να παίρνουν τη μορφή καταιγίδας.

Θυμίζουμε, πως στην τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post-ABC News, η Κλίντον  συγκέντρωνε το 46% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Ντ. Τραμπ το 44% του συνόλου που συμμετείχε.

Η πρώτη τηλεμαχία αναμένεται να πραγματοποιηθεί οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Το debate θα έχει διάρκεια 90 λεπτά και οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Hofstra.

Τι στάση θα κρατήσει ο Τραμπ;

Στόχος του Ντόναλντ Τραμπ είναι, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα καταφέρει να αποδείξει πως σε περίπτωση εκλογής του θα μπορέσει να τα καταφέρει. Μάλιστα, να σημειωθεί, πως έχει υποσχεθεί ότι θα δείξει σεβασμό στην αντίπαλό του, Χίλαρι.

Τι αναμένουμε από την πρώην Πρώτη Κυρία;

Η Χίλαρι Κλίντον η οποία έχει διατελέσει και πρώην υπουργός Εξωτερικών, θα πρέπει σαφώς να καταφέρει να κερδίσει το όχι και πολύ ενθουσιώδες κοινό που έχει διατυπώσει αμφιβολίες για την εντιμότητά της.

Θυμίζουμε, πως ο Ντ. Τραμπ απείλησε, πως θα προσκαλέσει στο debate την πρώην ερωμένη του Μπιλ Κλίντον που μάλιστα δηλώνει πως επιθυμεί να  παραστεί. Βέβαια, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ σημείωσε, πως τελικά ότι η Φλάουερς δεν θα προσκληθεί.

Από την πλευρά της Χίλαρι ο επικεφαλής του προεκλογικού της επιτελείου, Ρόμπι Μουκ τόνισε:

«Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ περνά τις ώρες του πριν από το debate ασχολούμενος με τέτοια πράγματα δείχνει τι είδους ηγέτης θα ήταν».