Στα προβλήματα που προέκυψαν με τα ανασφάλιστα οχήματα αναφέρθηκε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών καλώντας την Κυβέρνηση «να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον ηλεκτρονικό εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων στις 15 Ιουλίου 2017».

Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε παράταση έως τις 14 Ιουλίου στους ιδιοκτήτες προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους οι ιδιοκτήτες και να αποφύγουν το πρόστιμο των 250 ευρών.

Παράλληλα, μέχρι την συγκεκριμένη προθεσμία οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κάνουν διορθώσεις σε τυχόν λάθη στα στοιχεία τους, εφόσον βρέθηκαν ανασφάλιστοι από παράλειψη ή λάθος, με παράλληλη αναστολή του παραβόλου έως τότε.

Η Ένωση χαρακτήρισε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αναμενόμενα ενώ σχολίασε θετικά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων, ενός νόμου που ισχύει από το 2013.

Επεσήμανε επίσης ότι έχουν προβλεφθεί διαδικασίες για τη διόρθωσή τους τόσο στις λίστες των κυκλοφορούντων οχημάτων που κατέχουν τα υπουργεία όσο και στις λίστες των ασφαλισμένων οχημάτων που διατηρούν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

«Από πλευράς ασφαλιστικών εταιριών, τονίζεται, οι διαδικασίες αυτές προχωρούν κανονικά και πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα στοιχεία».

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα θα αφήσει ακάλυπτο το συνάνθρωπό του – θύμα του. Επιπλέον ο ανασφάλιστος οδηγός υποβάλλει και τον ίδιο του τον εαυτό σε κίνδυνο, καθώς ακόμα και λίγα λεπτά που θα κυκλοφορήσει μπορεί να επηρεάσουν όλη του ζωή