Την ευθύνη για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία ανέλαβε μέσω σχετικής της ανακοίνωσης η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέρτησε την ανακοίνωση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και έτσι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη γαλλική πρεσβεία που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Στη μακροσκελή ανάρτηση, αναφέρεται, πως η ίδια οργάνωση βρίσκεται πίσω και από την επίθεση της 31ης Αυγούστου με καλάσνικοφ στη μεξικανική πρεσβεία, αλλά επίσης και πίσω από την επίθεση στις 25 Μαΐου 2014 κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, η οργάνωση επισημαίνει, πως επέλεξε να δράσει «νωρίς το πρωί γιατί είναι ελάχιστη η κίνηση και προκειμένου να μην κινδυνέψουν πολίτες».

Ήταν μια «επίθεση στην κρατική ολιγαρχία, στη δικτατορία του κεφαλαίου και στους ένοπλους φρουρούς τους» υποστηρίζει η ανακοίνωση ενώ τα μέλη της οργάνωσης καταλογίζουν στο γαλλικό κράτος, πως «βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του ληστρικού καπιταλιστικού πολέμου ενάντια στο πλανήτη».

Διαβάστε επίσης:

«Άσχετη» με την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία η μοτοσικλέτα- Συνεχίζονται οι έρευνες

 

photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας