Η οργάνωση «Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου» μέσω ανακοίνωσης της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή.

Τα μέλη της ομάδας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν «κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης – αφισοκόλλησης στις γειτονιές του Αμαρουσίου ομάδα συντρόφων ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γνωστό νεοναζί – βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, ο οποίος την στιγμή εκείνη βρίσκονταν με την “παρέα” του σε καφετέρια επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου. Το σώμα της παρέμβασης προσέγγισε στο σημείο με συνθήματα σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές στους φασίστες αυτό που έχουμε δηλώσει εδώ και χρόνια – ότι δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτούς στις γειτονιές μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις κατά την διάρκεια των οποίων οι σύντροφοι προέτρεψαν τους φασίστες να εγκαταλείψουν το σημείο. Ο Γ.Γ. όμως, φαίνεται πως δεν εκτίμησε σωστά την δυσμενή θέση στην οποία είχε περιέλθει και αντί να αξιοποιήσει την δυνατότητα διαφυγής που του δόθηκε προτίμησε να συνεχίσει να προκαλεί με την παρουσία του, αλλά και εκφράσεις που προέτρεπαν σε σύγκρουση.

Στο κλείσιμο της ανακοίνωσης τα μέλη της ομάδας υποστηρίζουν:

Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο ένας από τους δύο που τον συνόδευαν οπλοφορούσε και έκανε την κίνηση να πιάσει το όπλο που έφερε πίσω από την πλάτη