Το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην Υεμένη, έχοντας ως στόχο την προεδρική κατοικία του του Abd-Rabbu Mansour Rabbu Hadi.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters, η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε μέσω διαδικτυακής της ανακοίνωσής, πως ο βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο που βρισκόταν, κοντά στην προεδρική κατοικία στην πόλη Aden, είναι μαχητής του ISIS, τον οποίο μάλιστα κατονομάζουν ως Abu Hanifa al-Hollandi. Σημειώνουν μάλιστα πως πρόκειται για εξτρεμιστή, ολλανδικής καταγωγής.

Στην ανακοίνωσή του, το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της επιθέσεως σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα άτομα, που ανήκουν στην ομάδα ασφαλείας του προέδρου Hadi, οι οποίοι φρουρούσαν εκείνη την ώρα την προεδρική κατοικία. Επίσης αναφέρουν πως οι τραυματίες ξεπερνούν τους είκοσι.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται μέχρι στιγμής από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, στηριζόμενα σε πληροφορίες των δυνάμεων ασφαλείας της περιοχής, τα θύματα της επίθεσης φτάνουν τα επτά, ενώ την ίδια στιγμή οι τραυματίες υπολογίζονται στους δέκα.

Υπενθυμίζεται πως ο  βομβιστής αυτοκτονίας, πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο που βρισκόταν λίγα μόλις μέτρα από την προεδρική κατοικία στην πόλη Aden, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Υεμένη.

Την ίδια στιγμή, αξιωματικός της φρουράς του Προέδρου Hadi, δηλώνει πως ο ο ίδιος ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό του παλατιού Maashiq, τη στιγμή της επίθεσης, δεν διέτρεξε κανένα κίνδυνο και βρίσκεται ασφαλής.

Σημειώνεται πως η εν λόγω επίθεση, είναι η τελευταία ανάμεσα σε μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Υεμένης, που στόχο έχουν κυβερνητικά στελέχη και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του προέδρου Hadi.