Έχεις ακούσει πολλές έρευνες που τονίζουν ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία σου. Σου έχουμε πει και εμείς ότι μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τα ποσοστά της χοληστερίνης σου και φυσικά ότι μπορεί αυτό να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πιο γερή καρδιά.

Υπάρχει, όμως, και μία άλλη νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση του Journal of Nutritional Biochemistry και είμαστε σίγουροι πως θες να την ακούσεις και εσύ γιατί θα σου φανεί πολύ ενδιαφέρουσα αφού, εξηγεί πως το κόκκινο κρασί μπορεί να γίνει ο σύμμαχος σου αν θες να χάσεις τα περιττά κιλά που έχεις.
red-ipop.gr

Πώς, όμως, το κόκκινο κρασί βοηθά στο αδυνάτισμα;

Οι ερευνητές που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα διαπίστωσαν ότι μια ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί συμβάλλει στην καύση του λίπους και να βοηθά έτσι στην απώλεια των περιττών κιλών. Αυτή η ουσία ονομάζεται ελλαγικό οξύ.
krasi-ipop.gr

Το ελλαγικό οξύ, καθυστερεί την ανάπτυξη των λιποκυττάρων και επιβραδύνει επίσης και το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Αυτή η χημική ουσία, όμως, μπορεί να κάνει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό, προωθεί το μεταβολισμό και την διάσπαση των λιπαρών οξέων στο συκώτι.
wine-ipop.gr

Για να διεξαχθεί αυτή η ερεύνα σχετικά με το κόκκινο κρασί οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ποντίκια και τους πήρε δέκα εβδομάδες το να μελετήσουν τι συμβαίνει στον οργανισμό τους όταν καταναλώνουν κόκκινο κρασί και τα αποτέλεσμα τους άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

Συμπέρασμα!

Όπως διαπιστώθηκε, όσο περισσότερο κόκκινο κρασί έπιναν τα ποντίκια τόσο περισσότερα κιλά έχαναν.

Συμβουλή!

Μην ξεχάσεις να δεις την λίστα με τα κόκκινα κρασιά που εμείς δοκιμάσαμε και φυσικά λατρέψαμε.