Σου έχουμε μιλήσει ξανά στο παρελθόν για το συκώτι και σου έχουμε πει πως αν δεν προσέχεις και πίνεις αλκοολούχα ποτά θα αντιμετωπίσεις στο μέλλον σοβαρά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν ακόμα και τα χρόνια που θα ζήσεις. Αυτό βέβαια που σίγουρα δεν γνωρίζεις είναι ακόμα και να αναψυκτικά δεν είναι καθόλου θα μπορούσαμε να πούμε αθώα. Τι συμβαίνει, όμως, όταν πίνεις αναψυκτικά στο συκώτι σου;

Ερευνητές από την Αμερική που μελέτησαν τι συμβαίνει αν πίνεις αναψυκτικά, τόνισαν ότι τα ροφήματα που περιέχουν πολύ ζάχαρη μπορεί να σου δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε διάφορα μέρη του σώματος αλλά ειδικά στο συκώτι.

Όπως τόνισαν οι επιστήμονες που μετείχαν στη μελέτη μόλις δύο κουτάκια αναψυκτικού την ημέρα είναι αρκετά για να αυξήσουν τον κίνδυνο μη αλκοολικής λιπώδης νόσου του ήπατος.

Για να οδηγηθούν σ΄αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν 2.500 εθελοντές από 25 έως 65 ετών. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το πόσα κουτάκια αναψυκτικό πίνουν καθημερινά και στη συνέχεια οι ερευνητές πραγματοποίησαν αξονική τομογραφία με σκοπό να μετρήσουν πόσο λίπος είχε συσσωρευτεί στο συκώτι τους.

Τι είναι η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος;

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, είναι η νόσος στην οποία συσσωρεύεται λίπος στο συκώτι, δηλαδή στο μεγάλο συμπαγές όργανο στο πάνω δεξιό μέρος της κοιλιάς.