Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον καταζητούμενο- δολοφόνο- απαγωγέα του 4χρονου γιου του, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι ο συνήγορος του 35χρονου, τονίζει πως αν και είχε συμφωνήσει μαζί του να παραδοθεί, αυτός εξαφανίστηκε. 

Σημείωση!

Χτες, Δευτέρα, ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε στην Ασφάλεια της Λάρισας αναφορικά με την συνάντηση που είχε με τον 35χρονο καταζητούμενο.

Ο κ. Κούγιας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία εξηγεί τα πάντα για την συνάντηση με τον δράστη της ανθρωποκτονίας στη Χαλκιδική που έχει εξαφανιστεί μαζί με το τετράχρονο παιδί του.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ο κ. Κούγιας, ο δράστης του τηλεφώνησε και του ζήτησε να συναντηθούν.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στην εθνική Κορίνθου- Αθηνών και συγκεκριμένα ο γνωστός ποινικολόγος είπε:

Ένας άνδρας με περίμενε μέσα σε ένα πράσινο αυτοκίνητο, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης-Μεγάρων. Μέσα στο αυτοκίνητο δεν ήταν κάποιο παιδί

Και προσθέτει στην συνέχεια της ανακοίνωσης του:

Το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη κινήθηκε δεξιά, δίπλα στη θάλασσα και μετά από 500 μέτρα περίπου σταμάτησε και πίσω του σταμάτησα κι εγώ

«Αμέσως μετά ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό μου, άνοιξε την πόρτα και κάθισε στη θέση του συνοδηγού. Είχε τη σωματική διάπλαση του καταζητούμενου δράστη και στο κεφάλι του φορούσε ένα μάλλινο σκούφο που κάλυπτε το μέτωπο και τ’ αυτιά του. Ήταν ξυρισμένος και τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με τα χαρακτηριστικά του δράστη. Μου είπε ότι είναι ο Κλοντ. Πριν προλάβει να μου πει κάτι άλλο, τον ρώτησα πού είναι το παιδί και αν είναι καλά. Μου είπε ότι το παιδί δεν είναι μαζί του, αλλά είναι πολύ καλά» επισήμανε.

Επίσης πρόσθεσε πως ο 35χρονος του ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση του εξηγώντας:

«Τον ρώτησα τι θέλει από εμένα και μου είπε να συζητήσουμε αν δέχομαι να αναλάβω την υπεράσπισή του, να συζητήσουμε το θέμα της αμοιβής μου και με ποιο τρόπο θα του εξασφαλίσω ότι θα έχει μια δίκαιη δίκη και δεν θα καταδικαστεί σε ισόβια λόγω των όσων, κατά τους ισχυρισμούς του, ψεμάτων γι’ αυτόν είχαν δημοσιοποιηθεί. Του απάντησα ότι κανείς δεν μπορεί να του εξασφαλίσει την οποιαδήποτε ποινή, αλλά πριν συζητήσουμε το ο,τιδήποτε, θα πρέπει άμεσα να παραδώσουμε το παιδί και αμέσως μετά να συζητήσουμε το θέμα της αμοιβής μου, το οποίο, του είπα, είναι δευτερεύον, αφού για μένα το πρώτο, το οποίο ήταν προαπαιτούμενο, ήταν η ασφαλής παράδοση του παιδιού πρώτα στις αρχές και ακολούθως στους συγγενείς του θύματος. Συμφώνησε και μου είπε ότι θα με καλέσει σε δύο ώρες, για να μου πει πού θα συναντηθούμε μαζί με το παιδί, ώστε να κινήσω τη διαδικασία της παραδόσεώς του και της ασφαλούς παραδόσεως του παιδιού. Έφυγε προς την Αθήνα κάτω από υπόγεια διάβαση που διαπερνά την Εθνική Οδό. Έκτοτε δεν μου τηλεφώνησε».

Ο Αλέξης Κούγιας κλείνοντας την ανακοίνωση του σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον δολοφόνο- απαγωγέα δήλωσε, πως όλα όσα ανέφερε, τα έχει ήδη πει στον Ανακριτή Χαλκιδικής που χειρίζεται την υπόθεση, στον Ταξίαρχο, κ. Μανωλά, ο οποίος είναι επικεφαλής των ερευνών και στην Ασφάλεια της Λάρισας.