Πόσες φορές δεν αναρωτήθηκες πόσες θερμίδες έχει κάποιο φαγητό ή πόσες πήρες τρώγοντας και πίνοντας κατά τη διάρκεια την ημέρας; Τώρα δεν χρειάζεται να τις υπολογίζεις. Το κάνει για σένα το “έξυπνο” κολιέ.

Φοράς το μεταλλικό κολιέ στο λαιμό σου και ο αισθητήρας του καταγράφει τις δονήσεις στο λαιμό σου, για να καταλαβαίνει πότε και πόσο τρως ή πίνεις. Καταλαβαίνει όμως και τι καταναλώνεις, ώστε να μετράει τις θερμίδες που παίρνεις και όταν πας να ξεπεράσεις το μέγιστο ημερήσιο όριο σε ειδοποιεί, για να σταματήσεις. Για την ακρίβεια, το κολιέ επικοινωνεί με το smartphone σου και σου στέλνει μηνύματα, όταν το παρακάνεις με το φαγητό.

Necklace

Το WearSens ανέπτυξε μια ομάδα μηχανικών από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και μέχρι στιγμής το έχουν δοκιμάσει σε 30 άτομα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. Η συσκευή υπολόγισε σωστά σε ποσοστό 90% τη διαφορά ανάμεσα σε στερεές και υγρές τροφές, αλλά και σε ζεστά και κρύα ροφήματα.

Μάλιστα ήταν σε θέση να διαχωρίσει τις σκληρές και τις μαλακές τροφές στο 75% των περιπτώσεων, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό IEEE Sensors.