Η Αμυγδαλέζα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες της ως κέντρο προσωρινής κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε, πως θα χρησιμοποιεί μόνο ένα τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε στο παρελθόν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και έχουν κατασκευαστεί ακόμα και παιδικές χαρές. Εκεί, θα μπορούν να φιλοξενηθούν προσωρινά 300 άτομα.

Οι αρμόδιες πηγές επισημαίνουν συγκεκριμένα ότι ο εν λόγω χώρος «θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης»  καθώς, όπως τονίζουν «έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για τη συγκεκριμένη διαδικασία». Επίσης, εξήγησαν ότι η παραμονή των προσφύγων – μεταναστών δεν θα είναι δυνατό να ξεπερνά τις 10 μέρες.

Στην Αμυδγαλέζα θα μεταβαίνουν άτομα τα οποία έχουν υποβάλλει αίτημα να επιστρέψουν στη χώρα και αναμένουν να εκδοθούν τα διαβατήρια τους από τις πρεσβείες.

Μετά τη στάση τους στην Αμυγδαλέζα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα αναχωρούν αεροπορικώς συνοδευόμενοι για τις χώρες καταγωγής τους.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC