Ισλαμιστικά κίνητρα είχε ο δράστης της επίθεσης στο Αμβούργο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Αστυνομία, όπως επίσης ανέφεραν ότι ο δράστης έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 26χρονος δράστης της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι ήταν ισλαμιστής, που ήταν γνωστός στις Αρχές, αλλά δεν θεωρούνταν τζιχαντιστής.

Ο ίδιος είχε έρθει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχε υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία, η οποία απορρίφθηκε.

Σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης φώναζε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από περαστικούς, που τον παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Αστυνομία του Αμβούργου στο κέντρο φιλοξενίας όπου διέμενε ο 26χρονος, δεν έχει υπάρξει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι είχε συνεργούς ή συνεργάτες.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου καταδίκασε την επίθεση με μαχαίρι το απόγευμα της Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ. «Ο δράστης υποκινήθηκε από μίσος του για την Γερμανία».

Ο δήμαρχος του Αμβούργου, Όλαφ Σολτσ, καταδίκασε την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο ενός κατοίκου και τον τραυματισμό άλλων έξι.

Είμαι εξοργισμένος από την απεχθή επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός κατοίκου του Αμβούργου.Εκείνο που εξοργίζει περισσότερο είναι ότι ο δράστης φέρεται να είναι κάποιος που αναζητούσε καταφύγιο στην Γερμανία και τότε έστρεψε το μίσος του εναντίον μας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου ο δράστης ήταν ένας 26χρονος γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και ζητούσε άσυλο στη Γερμανία.

Photo: Markus Scholz/dpa via AP