Μεγάλη επιχείρηση στη θάλασσα των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, για τον εντοπισμό επτά αγνοούμενων ναυτών, βρίσκεται σε εξέλιξη. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Fitzgerald, συγκρούστηκε το Σάββατο με εμπορικό φορτηγό-πλοίο.

Αρχικά υπήρξαν φόβοι ότι το αμερικανικό πλοίο μπορεί να βυθιστεί, ενώ οι ζημιές που έγιναν είναι ήδη μεγάλες.

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια διευκρίνιση για τα αίτια της σύγκρουσης, ενώ τρεις επιβαίνοντες του πλοίου ανάμεσά τους και ο καπετάνιος, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα για να νοσηλευτούν.

Η σύγκρουση έγινε το βράδυ, ενώ περισσότεροι από τους 200 ναύτες κοιμόντουσαν, ορισμένοι εκ των οποίων αναφέρθηκαν σε νερά που μπήκαν στις καμπίνες.

Αγνοούνται επτά ναύτες, που πιστεύεται ότι έπεσαν στη θάλασσα ή βρίσκονται παγιδευμένοι στα κατεστραμμένα σημεία του πολεμικού.

Σε εξέλιξη είναι προς το παρόν οι έρευνες, οι οποίες περιπλέκονται, με την Ιαπωνία από την μία πλευρά να διεξάγει επιχειρήσεις, καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα στα χωρικά της ύδατα, αλλά η βασική επίβλεψη είναι στα χέρια του αμερικάνικου ναυτικού.

Το φορτηγό-πλοίο ACX Crystal, με ιαπωνική σημαία, μετέφερε περίπου 1.000 κοντέινερ από το λιμάνι της Nagoya στο Τόκιο. To συγκεκριμένο εμπορικό πλοίο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ.

Photos: www.ap.org