Την αλληλεγγύη της στην Αβάνα, επιβεβαιώνει η Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε τις “αντι-κουβανικές” ενέργειες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ουάσινγκτον, λυπηρές.

Τον ψυχρό πόλεμο, θύμισε η νέα προσέγγιση της Κούβας από την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, ζήτησε την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Κούβα, καθώς και την λήψη αυστηρότερων μέτρων στις συμφωνίες μεταξύ των αμερικανικών επιχειρήσεων με τον στρατό της Κούβας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συμφωνία που είχε πετύχει ο πρώην πρόεδρος Barack Obama, «φρικτή» και «λανθασμένη» και ότι «δεν βοηθά τους Κουβανούς και κάνει πλουσιότερο το καθεστώς».

Πιο συγκεκριμένα, ο Trump δήλωσε πως «Έχει άμεση ισχύ η απόφαση μου να ακυρωθεί η μονομερής συμφωνία της τελευταίας διοίκησης των ΗΠΑ με την Κούβα» και συμπλήρωσε ότι «η πολιτική μας θα επιδιώξει μια πολύ καλύτερη συμφωνία για τον κουβανέζικο λαό και τις ΗΠΑ».

Photo: Alexey Filippov / Sputnik

Διάβασε επίσης:

Αβάνα: Η Ουάσινγκτον επιστρέφει στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος