Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα, Τρίτη, σ’ όλη την χώρα με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις  με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπική βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 και στη βόρεια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7, στα βόρεια τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.